fbpx
Loading Events
  • This event has passed.

Joby Fox: Stronger

Irsk musikveteran slår et slag for sammenhold

Joby Fox er aktivist, sangskriver og musiker. Han skriver sange om sammenhold, kærlighed og naturens kraft og udsender nu singlen ”Stronger”.

Joby Fox er en levende legende i Irland med en lang international musikkarriere bag sig. Han har bl.a. skrevet Belfasts uofficielle hymne ”Belfast” og optrådt på et utal af venues verden over, bl.a. åbnede han FN’s første internationale fredsfestival i Hong Kong i 2014. Sideløbende er han kendt for sit humanitære arbejde og startede blandt andet NGO’en Refugee Rescue.

Den aktuelle single ”Stronger” er nutidig folk-pop a la David Grey. Melodisk stærk og med en følsom og nærværende vokal, der sætter tonen for en gedigen ørehænger. Det handler om at erkende livets hårdhed og at vokse med den. Mærke kærligheden og det nære midt i en pandemi, der trækker tænder ud, føle en forbindelse til naturen og jorden og på den måde blive stærkere – sammen.

“When you face the challenges, they ultimately make you stronger, and you learn to dance with them,” siger Fox.

Fra ghettoen til hitlisten

Fox er en alsidig herre og en erfaren musiker. Fra ghettoen i Belfast, til nummer 1 på den irske hitliste. Fra punkrebel til singer/songwriter og fra Irland til Lemming ved Silkeborg til Middelhavet og flygtningekrise. Den røde ræv har været vidt omkring.

Joby Fox voksede op i hjertet af Belfast, og har fra en meget tidlig alder måtte forholde sig til uroligheder, vold og konflikter. Musikkarrieren startede ligeledes i Belfast med punkbandet Bankrobbers, med hvem han engang blev arresteret for at trykke falske pengesedler med bandets logo på. Joby Fox fortsatte til London med bandet Energy Orchard, som gik nummer 1 på den irske hitliste med nummeret ”Belfast”. Joby Fox har flere musikalske soloprojekter og humanitære samarbejdsprojekter bag sig og senest er han gået fuldt ind i flygtningekrisen i Middelhavet, hvor han med sin organisation Refugee Rescue har været med til at redde tusindvis af mennesker fra at drukne.

Nyt land

Joby Fox flyttede til Danmark i 2020 delvist på grund af Brexit, og i særdeleshed på grund af hans danske kæreste Sophie, som han har en søn med. Joby Fox er godt i gang med at lægge bunden for en musikkarriere i sit nye land. Han har blandt andet samarbejdet med Pligten Kalder (Johan Olsen og Torben Steno) på deres turné i 2019 og har medvirket i tv- programmet ”Anne og Anders” i Brexitland på DR.
Musik/tekst: Joby Fox
Vokal: Joby Fox
Alle instrumenter: Joby Fox og Søren Mikkelsen
Indspillet i Medley. Produktion, mix & mastering: Søren Mikkelsen, Medley

March 11 2022

Details

Date: March 11, 2022
Time: 7:30 pm

Venue

Drop inn

Kompagnistræde 34
Copenhagen, 1208 Denmark

+ Google Map

Phone:

+45 33 11 24 04