fbpx
Loading Events
  • This event has passed.

Kjeld Lauritzen Kvartet

Koncerten er støttet af Kultur og Fritidsforvaltningen

Kjeld Lauritsen, hammond orgel

Per Gade, guitar

Espen Laub, trommer

Surprice act

Kjeld Lauritsen på Hammond Orgel har længe præsenteret groovy musik med inspiration fra Jazz, Soul og Blues. Nu har han dannet en ny trio. Som de øvrige medvirkende finder vi to danske musikere fra øverste hylde, nemlig Per Gade på guitar og Espen Laub på trommer.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospel og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 plader i eget navn foruden et par stykker som solist med Big Bands og 2 i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason.

Guitaristen Per Gade har i mange år været ankermand i de mange Hammond projekter fra Kjeld Lauritsens hånd. Per er en af de mest efterspurgte danske guitarister og er bl.a. guitarist i Radioens Big Band. Han dækker et bredt spektrum fra swingmusik til blues og moderne jazz. Som solist er han særdeles markant, men samtidig er han en smagfuld akkompagnatør, der altid får det bedste ud af sine medspillere.

Trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold er garant for at musikken altid swinger. Han startede til trommeundervisning som 6-årig og var allerede som barn afløser I hans fars bigband. Senere blev han den yngste trommeslager nogensinde I Aarhus Jazzorchestra. Efter at have flyttet til København har hans karriere ikke stået stille, han medvirker på utallige pladeindspilninger, og han er bl.a. en af de faste musikere på jazzstedet La Fontaine og han spiller desuden med Christina Dahl og mange andre.

November 22 2020

Details

Date: November 22, 2020
Time: 2:00 pm
Cost: 120DKK

Venue

Drop inn

Kompagnistræde 34
Copenhagen, 1208 Denmark

Phone:

+45 33 11 24 04