fbpx
Loading Events
  • This event has passed.

Feel Good Friday – Mallemuk

Entré: Gratis
Feel Good Friday sættes denne gang an af:
– Mallemuk
Det er en ægte historie om at krydse et hav, der ligger bag navnet til indie-folk bandet ‘Mallemuk’ fra Tønder. Mallemuk er, med deres enkle, kloge og efter tænksomme tekster og minimalistiske sange med rødder i folk-musikken, i besiddelse af en evne til at formidle en hverdagsagtig melankoli, eftertænksomhed og livskraft.
Naturkraften og livsglæden i sangene fik sit udspring i forsanger Joakim Okkels’ bjælkehytte i Norge, hvor han og Michael Hornhaver mødtes og skrev musikken, der skulle blive til deres selvbetitlede debutalbum, som udkom i 2020. Yderligere blev debutalbummet hjulpet på vej af et frugtbart samarbejde med producer Mads Tønder (Jacob Dinesen, Laura Mo), som skubbede sangene til nye højder og værnede om sangenes enkelthed.
Debutpladen blev modtaget godt af Gaffa og Side 33 som bl.a. skrev: “Musik og tekst går op i en højere enhed, og viser at Mallemuk allerede har fundet det fundament, som de endelig må bygge videre på.” Hvilket kulmineret i 2021 med en nominering til GAFFA-prisen ”Årets Nye Danske Navn”. Samt en DMA Roots nominering som, ”Årets Nye Danske Rootsnavn” I kølvandet af debutalbum spillede Mallemuk til Tønders Festival Støttekoncert 2020, sammen med Signe Svendsen, Niels Haugsgaard, Rikke Thomsen og Jacob Dinesen. Det er i samspillet mellem forsanger Joakim Okkels og Michael Hornhaver, at der opstår en på samme tid vemodig og munter gnist, som skubber sangenes enkle men stærke historier helt frem i billedet.
Live er energien høj og de udstråler en rå energi, som man ser hos bands som f.eks. The Lumineers. I 2021 udvidede bandet med violinist og sanger Sofie Bollen, som fuldender lyden.
Det er tydeligt at Mallemuk har et ønske om at skabe noget ægte, og musikken skal med deres egne ord: “skæres ind til benet – det overfladiske skal væk”.
February 24 2023

Details

Date: February 24, 2023
Time: 4:30 pm
Cost: Free

Venue

Drop inn

Kompagnistræde 34
Copenhagen, 1208 Denmark

+ Google Map

Phone:

+45 33 11 24 04