Niels HP med Kjeld Lauritsens funky hammond trio.

Kjeld Lauritsen og hans Hammond Orgel trio har længe præsenteret groovy musik med inspiration fra Jazz, Soul og Blues. Da de mødte sangeren Niels HP ved en koncert på La Fontaine i København var det et perfekt match. Med sin flotte stemme og det sikre swing er han en sanger der både kan aflevere en personlig udgave af en kendt melodi og jamme med på bandets improvisationer både som vokalist og percussionist. Niels HP bliver ofte nævnt som en af de bedste soulsangere, vi har herhjemme. Med en fortid i det legendariske funkband Ridin’ Thumb med succesudgivelsen DIFFERENT MOVES / DIFFERENT GROOVES, har han været med til at sætte en høj standard inden for genren. Med dyb inspiration hentet hos bl.a Stevie Wonder og Donny Hathaway, har Niels HP med sin rytmiske, legende vokal vundet mange hjerter ved hans koncerter i både ind- og udland, og er ikke mindst kendt for sin medvirken i diverse musikteater opsætninger som Hair, Matador, Den eneste ene m.fl.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospel og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 plader i eget navn foruden et par stykker som solist med Big Bands og 2 i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason.

Violinisten Caroline Bugala er en lysende stjerne på den franske jazzhimmel. Hun spiller jazz på violin i den store franske tradition, men herudover er hun også en fremragende fortolker af det moderne jazzrepertoire. Allerede som lille lærte hun violinens hemmeligheder at kende inden for klassisk musik og hendes tekniske formåen på instrumentet er uovertruffent. Men da hun mødte hendes mentor Didier Lockwood var hun solgt - siden har der stået jazz på menuen. Hendes egne kompositioner trækker tråde tilbage til sigøjnermusik, men hun er også kendt for en ekspressiv og eksperimenterende tilgang til musikken.

På trommer medvirker Rasmus Lund, der er det perfekte valg til bandet med sit eminente og mangesidige spil. Han har et langt CV med erfaring fra både Rock, Jazz, Afrikansk musik og Blues, og med Rasmus på trommerne kommer ethvert band sikkert i havn. Når han ikke spiller med de store navne på rock-scenen eller til store shows i Tivoli og andre steder, er han en flittig gæst i landets jazzklubber. En koncert med Niels HP, Kjeld, Caroline og Rasmus er af den uforglemmelige og opløftende slags, hvor man som lytter bliver grebet af de heftige rytmer og følger dem på en musikalsk rejse, hvor glæde er nøgleordet.

Niels HP vokal og perc.
Kjeld Lauritsen hammond orgel
Caroline Bugala violin
Rasmus Lund, trommer